Reise: Jamaica

 

Backpacking-turens andre reisemål ble Jamaica. Jamaica er den tredje største øya i det Karibiske hav og er full av farger og liv. Jeg kunne ønske at vi fikk litt lenger tid enn en uke her, men siden vi havnet i trøbbel i “immigrations” fordi vi ikke hadde en billett ut av landet var vi nødt til å bestille dette i hui og hast på kontoret til en litt sinna mann på flyplassen i Kingston.. Jamaica er som kjent for de aller fleste Bob Marleys fødeland og dette gjenspeiles i de lokale salgsbodene over hele øya. Det var en overgang å komme fra lille, rolige Tobago til hektiske Kingston og vi følte oss ikke spesielt trygge i hovedstaden på kveldstid. Når vi var i Ocho Rios nord på øya eller på Treasure Beach lenger vest så var det veldig annerledes. Folk var roligere og kjempehyggelige, og vi kunne vandre gatelangs (eller strandlangs, haha) om vi ville. Jamaica er noe helt for seg selv og anbefales virkelig! :)

IMG_2304

 

Mat: I Jamaica må du smake på jamaican patties, ackee and saltfish og jerk chicken. Jeg bestilte blant annet denne gateretten til ca 10kr  :)

IMG_2343

 

Severdigheter: Du kan ikke være i Jamaica uten å dra innom Bob Marley-museet i Kingston eller barndomshjemmet og gravplassen hans i Nine Mile. I tillegg så har Ocho Rios (som betyr de åtte elver) blant annet den berømte fossen Dunn’s River Falls som er verdt et besøk, og på vestsiden av øya finner du rolige Treasure Beach. Derfra kan du dra på krokodillesafari opp Black River og du kan besøke Pelican Bar – en bar omtrent en kilometer ute i havet hvor hundrevis av folk har skrevet navnet sitt i barken på stokkene som utgjør baren. Ellers er Jamaica full av rastafletter, kule mennesker og mennesker som prøver å selge deg marihuana..

IMG_2323 IMG_2452 IMG_2478 IMG_2891 IMG_2687 IMG_2582

 

Transport: Vi tok buss fra Kingston til Ocho Rios (et par timer for litt over 20 kr hvis jeg husker rett) og ellers bare “lokal taxi” rundt. Når jeg sier “lokal taxi” så betyr det samme type taxi som de lokale bruker – altså biler som blir stappet fulle til randen og som kjører grisefort for en slikk og ingenting. Mye billigere enn vanlig taxi (som gjerne tar seg ekstra betalt hvis du er hvit) og mye morsommere!

IMG_2251

 

Valuta: Jamaicansk dollar (JMD)  10 JMD = 0,65 NOK (så det betyr at selv om noe koster 1000J$ så er det ikke dyrere enn omtrent 65 kr)

 

Les min lille backpackingguide her

Backpacking del 1: Trinidad og Tobago