Reise: Ecuador og Galápagos

 

Ecuador er det første landet i Sør-Amerika som ble besøkt på backpackingturen min, og vi bodde i hovedstaden Quito før vi dro ut til Galápagosøyene. Ecuador grenser til Colombia og Peru (kommer eget reiseinnlegg for Peru snart) og kan by på alt fra storbyer til aktive vulkaner og regnskog. I Quito hadde jeg mitt første ordentlige møte med fenomenet couchsurfing da jeg og hun jeg reiste med bodde hos en lokal gutt og hans far. Vi bodde i en sliten leilighet i 2-3 dager og ble vist rundt i byen og tatt godt vare på. Les mer om couchsurfing her – anbefales hvis du liker å bli kjent med nye folk og oppleve kultur på en kanskje litt mer lokal måte :)

Vi dro hovedsaklig til Ecuador for å kunne fly derfra til Galápagosøyene og det var virkelig et høydepunkt! Fantastisk urørt natur og mange spennende dyr og fugler. En kjempeopplevelse! Vi bodde på en båt i 8 dager og 8 netter, og med den reiste vi rundt fra øy til øy (de er forresten ganske strenge med hva man får lov til på Galápagos så vi måtte ha med oss en guide til enhver tid). På disse 8 dagene rakk jeg å sette mine bein på en omtrent hundre år gammel øy av størknet lava, jeg så kjempestore elefantskilpadder, jeg snorklet med sjøløver og så massevis av haviguaner og ikke minst den lille galapagospingvinen. Veldig artig! Det er egentlig alt for mye som kan sies om Galápagosøyene så det blir nok en del bilder isteden :)

IMG_3942

 

Mat: Den lokale gutten vi bodde hos i Quito lot meg smake på en rett de spiser ofte i Ecuador. Det er sterkt krydret svinekjøtt og mais som har kokt (?) veldig lenge. Ser litt funky ut, men det gikk ned! Ellers var alle måltider inkludert på båtturen rundt på Galápagosøyene og det ble servert typisk turistvennlig og vanlig god mat.

IMG_3840

 

Severdigheter: i Quito tok vi en taubane (kalt Teléferico) opp i fjellene ca 4000 meter over havet. Der kan man i tillegg til å nyte den fantastiske utsikten ri på hester eller sykle/gå turer. Bare husk varme klær da det kan være ganske kjølig der oppe. I Ecuador kan du også reise til midten av verden kalt Ciudad Mitad del Mundo (spansk for byen midt i verden) eller til en av landets mange nasjonalparker for å se på aktive vulkaner. Ellers er jo Galapagosøyene en severdighet i seg selv og byr på helt fantastisk dyreliv som jeg skrev litt om innledende. Elefantskilpadder, sjøløver, haviguaner, galapagospingviner og galapagosalbatross var helt klart høydepunktene og sjansen for å se alle disse er store uansett hvilken pakketur man velger. Øygruppen er fredet og man må betale 100USD i turistskatt for å komme inn. Jeg tror jeg lar bildene tale for seg selv:

IMG_3959IMG_4693IMG_4896IMG_5326IMG_4752IMG_5270IMG_5187IMG_4951IMG_4293IMG_5340IMG_4934IMG_4570

 

Transport: I Quito tok vi buss eller ble kjørt rundt av vår couchsurfing-venn. Buss er billig og jeg tipper at taxi er ganske billig også. Transport til/fra Galápagos er fly fra enten flyplassen i Quito eller Guayaquil i Ecuador.

 

Valuta: Amerikanske dollar (USD)

 

 

Les gjerne den lille backpacking-guiden min her :)

Backpacking del 1: Trinidad & Tobago

Backpacking del 2: Jamaica

Backpacking del 3: Bahamas