En typisk dag i førstegangstjenesten

 

Lurer du på hvordan en typisk dag i førstegangstjenesten er?

Jeg tipper at det er mye forskjeller ute og går avhengig av hvor man er stasjonert, men dette er et eksempel på hvordan en “typisk dag i grønt” var for meg:

 

0600 – Revelje (du må være våken og ha beina i gulvet når IB* kommer innom rommet)

0630 – Frokost (kom deg i messa og trøkk i deg no mat + smør lunch hvis nødvendig)

0700 – Romvask (her må ALT vaskes. Nøye!)

0745 – Rominspeksjon (befalet inspiserer at alle har vasket godt nok. Skapet ditt blir også inspisert)

0800 – Oppstilling (troppen stiller på oppstillingsplass. Skopuss og antrekk må være i orden da dette gjerne blir inspisert)

0830 – Her er det veldig opp og ned. Du kan for eksempel ha utdanning, forelesninger, FYFO*, vedlikehold eller KTS*

1130 – Lunch (enten i messa eller ute)

1200 – Fortsatt opp og ned. Forsetter gjerne på det man drev med før lunch.

1600 – Middag (hvis du er ferdig for dagen; slapp av og nyt middagen i messa. Hvis ikke; fort deg å trykke i trynet før du løper tilbake til tjeneste!)

1700 – Etter endt tjeneste er det vanlig å slappe av på rom, være litt sosial, trene eller lese til prøver osv. Prøv gjerne å få vasket litt klær og skiftet på senga innimellom også – da er det mye hyggeligere for de du deler rom med! Husk generell romorden :)

2300 – Rosignal (alle skal være i sengen og lyset slukket. IB kommer innom og sjekker rommene)

 

Dette var veldig generelt om hva man kan forvente av en typisk dag i førstegangstjenesten. Rekruttperioden er tøffere (lange kvelder, ingen fritid og ikke lov til å forlate leiren osv) og du har noen rolige perioder. Det er også en del øvelser i løpet av året hvor man får kommet seg ut og kjent litt på kulda (ihvertfall i Nord-Norge)

Jenter og gutter deler rom, men det er som regel egne separate dusjer/garderober (ellers har man egne tidspunkter slik at man skal slippe å være der samtidig) Det er jo slik at det alltid har vært få jenter i forhold til gutter inne, men nå blir det jo bare flere og flere jenter i førstegangstjenesten også (fra og med i år) så det vil kanskje jevne seg LITT mer ut med årene? :)

IMG_4399IMG_6368

 

IB – Inspiserende befal

FYFO – Fysisk fostring

KTS – Klar til strid

 

Er det noe du lurer på er det bare å legge igjen en kommentar under her :)